2022 Yılında Sosyal Medya Kullanıcı Sayıları Ne Kadar Arttı (1)

2022 Yılında Sosyal Medya Kullanıcı Sayıları Ne Kadar Arttı?

Sosyal medya, ilk çıktığı yıllarda genellikle üniversite öğrencileri gibi küçük gruplar tarafından kullanılıyordu. Zamanla insan yaşamının önemli bir parçası haline gelen sosyal medya platformları, boş zamanları değerlendirmeden, haber almaya ve insanlarla iletişim kurmaya birçok alanda kullanılmaya başladı. Gün geçtikçe belirlenen sosyal medya kullanıcı artış oranları da, bu durumun net sonuçlarındandır.

2022 Yılı Sosyal Medya Kullanıcı Sayısı Ne Kadar?

Sosyal medya, platform çeşitliliği ile her geçen gün daha çok kullanıcı sayısına sahip oluyor. Kullanıcı sayısının artmasını sağlayan platform çeşitliliği, birçok kişinin beklentilerine yönelik yenilikler geliştiriyor. 2022 yılında alınan verilere göre; dünya genelinde 4.75 milyar insanın sosyal medya platformlarını kullanıyor. Aynı zamanda yapılan araştırmaların tamamı, sosyal medya platformlarının kullanıcı sayısının sürekli artış yönünde olduğunu da gösteriyor.

2022 yılı verilerinde bir önceki yıla göre, 190 milyon yeni sosyal medya kullanıcısı ortaya çıktığı belirlendi. Ayrıca geçmiş yıllar dikkate alındığında, önümüzdeki yıllarda sosyal medya kullanıcı sayısının hızla artacağı tahmin ediliyor. Sosyal medya platformlarının sayısının artması ve teknoloji kullanılabilirliğinin de artış göstermesi, kullanıcı artışının en büyük sebeplerindendir.

Kullanıcıların En Çok Tercih Ettiği Sosyal Medya Platformları Hangileridir?

Sosyal medya günümüzde en çok kullanılan iletişim aracıdır. En çok kullanılan sosyal medya platformlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Facebook,
  • Twitter,
  • Instagram,
  • Youtube,
  • WhatsApp,
  • Telegram,
  • TikTok,
  • WeChat

Sosyal medya platformlarının özellikleri birbirinden farklıdır. Bir kısmı sadece diğer kişiler ile iletişim amacı ile kullanılırken, bir kısmı haber almak, bilgi paylaşmak gibi birçok amaç için tercih ediliyor. Günümüzde bazı platformların kullanıcı sayısı oldukça yüksektir. Bazı platformların kullanıcı sayısı ise günümüzün trendlerine göre değişiklik gösteriyor. Belirlenen sonuçlara göre günümüzde en çok kullanıcısı olan sosyal medya platformları iletişim amaçlı kullanılan platformlardır.

Son verilere göre platform sayısının artması ile beraber sosyal medya kullanıcı sayısı da sürekli artmaya devam ediyor. Dolayısı ile her yaştan sosyal medya kullanıcı olduğu da gözlemleniyor. LLC Soft Sosyal Medya hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için müşteri ilişkileri ekibimizle iletişime geçebilirsiniz