Adsız tasarım (4)

SEO Odaklı Meta Description Nasıl Yazılır?

Meta description, web sayfasının kısa özetini sağlayan HTML özelliğine verilen adıdır. SEO odaklı meta description Google gibi arama motoru sonuç sayfalarında kullanıcıların görmeleri için yazılan en fazla 160 karakter uzunluğunda olan küçük açıklamalar olarak tanımlanır. Meta açıklama arama motoru sonuç sayfalarında tıklanabilen mavi linklerin altında yer alan kısa açıklama metinleridir.

SEO Odaklı Meta Description Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

SEO odaklı meta description temel amacı; sosyal medyadan ve SERP’lerden gelen ziyaretçilerin sayfa bağlantılarını tıklamalarını sağlamaktır. İyi bir meta description için SEO ile aralarındaki ilişkinin ne olduğunu anlamak gerekir. Teknik olarak ele alındığında meta açıklamalar, Arama Motoru Pazarlamasının (SEM) ana sütununda yer alan site için SEO’nun bir parçası olduğu unutulmamalıdır. Meta açıklamalarının önemli olmasının sebebi; kullanıcıların arama sonuçlarında ilk olarak kısa bilgilendirici gördükleri yazılar olduğundan SEO ile doğrudan ilişkilidir. Özünde bu açıklamalar dikkat çekerek sayfanızda organik trafik oluşturmaya yardımcı olur.

Seo Odaklı Meta Description Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler:
  • Meta descriptonlarınızın daha sonradan kesintiye uğramamaları için en fazla 160 karakter yazılması ve benzersiz olması gerekir. Çok kısa ya da çok uzun yazmaktan kaçınmalısınız.
  • Meta description yazıları hem ilgi çekici hem de bilgilendirici olmalıdır. Ziyaretçilerinizin sayfanızı yararlı bulmaları ve aradıkları içeriklerle ilgili olup olmadığını anlamalarına yardımcı olur. Bundan dolayı otomatik oluşturulan yazılardan ve sayfa içeriği ile ilgisi bulunmayan açıklamalardan kaçınmalısınız.
  • SEO odaklı meta description yazarken anahtar kelimeleri eklemeyi unutmamalı ve genel açıklamalardan uzak durmalısınız.
  • Açıklamalarınız, ziyaretçileri ve kullanıcıları sayfanızı tıklamaya davet etmelidir. Fakat aşırıya kaçan yazılar onların web sayfanızı yararsız bulmasına sebep olabilir.
  • Meta kelimeleri oluştururken içeriğinizin varsa son güncellenme tarihini eklemelisiniz. Bazı içeriklerin devamlı olarak güncel bilgiler olduğunu unutmamalısınız.
  • Sayfanıza daha fazla kullanıcı çekmek için ve ziyaret etmelerini sağlamak için nedenler sunabilirsiniz. Bunlar; yazdığınız bir ürünün özellikleri, avantajları ya da içeriğinizin şaşırtıcı yanları olabilir.
  • Eyleme dönüştürücü bir açıklama sayfanızı ön plana çıkarırken kullanıcıların size ziyaret etmeleri kaçınılmaz olur.

LLC Soft SEO odaklı meta description hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için müşteri ilişkileri ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.